Vi har 29 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Du ser artikkel #156


easycleanerEasy Cleaner er et lite verktøy som trimmer datamaskinen og gjør den raskere. Rydder i systemregisteret, startmenyen, sletter unødvendige filer og fildubletter. Plassbruk på harddisk diagram. Programmet har norsk tekst.

Det finnes mer avanserte alternativer, men det suverene er at det bare er at par knapper å trykke på her. Vi har aldri opplevd at programmet har slettet for mye.

Oppstartsfiler

Det viktigste ved opprydding er å slå av unødige oppstartsprogrammer. Klikk på Startup og klikk bort programmer som Adobe, Itunes, skannere og skrivere. Disse trenger ikke starte sammen med maskinen. De vil alikevel kjøre som vanlig når du manuelt starter dem. Poenger at de sinker maskinen ved oppstart og legger beslag på minne. 

Rydd sytemregisteret

Klikk på rydd registeret og Easy Cleaner skanner kjapt og greit. Du kan trygt velge å slette alle oppføringer; de er utdaterte oppføringer som ikke er slettet av avinstallerte programmer samt midlertidige oppføringer. Er du usikker kan du lagre en backup av registeret. Systemregisteret leses ved oppstart av maskinen, og det er dumt at den leser mer enn den trenger.

Dette er de to viktigste oppgavene du skal utføre med Easy Cleaner. Maskinen din bør bli betydelig kjappere, særlig om det er lenge siden du har ryddet.

Plassbruk

Klikk 'Space usage' for å sjekke hva som tar plass på maskinen din. Du får grafisk oversikt over hvilke mapper og filer som tar opp plass. Dagens maskiner har som regel nok av plass, men harddisken søker raskere når den fylles opp. Og så har du nye Ultrabooks som kun har SSD disk (minnebrikke harddisk) med begrenset plass.
Videre kan du søke etter unødvendige filer og fildublikater.

Defragmenter harddisken

Siste ting som kan gjøre din PC kjappere er å defragmentere harddisken.  Over tid blir filer og mapper liggende hulter til bulter, og defragmentering stabler disse i rekkeføjge igjen slik at både Windows og programmer laster raskere.

Denne funksjonen ligger dessverre ikke i Easy Cleaner. Du høyreklikker harddisken i 'Min datamaskin' og velger 'Verktøy'. Klikk på degramentere.

»»» Last ned easy Cleaner fra personal.inet.fi


Relaterte artikler:Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p MySpace

Nettbåt

Besøk vår webshop med over 5000 båtutstyr artikler.

nettbutikki

Suveren nettbutikk løsning

Ny webside?

Verdens mest populære webløsning til hyggelig pris med skreddersydd design.

boidanmark
Kjøpe hus i Danmark?


Ansvarlig redaktør: Jan Olav Bolmann. Webløsning driftes og eies av Web Norge basert på Joomla.
Innhold og bilder ©2012 Jan Olav Bollmann, Bildebase.no og Web Norge.